METALI
Vjerna reprodukcija poznatih metala i legura kao što su: Čelik, Bakar, Cink, Bronca, Mesing i Aluminij

Hrđa

(Acero)


Efekt hrđe postiže se pravom oksidacijom do koje dolazi unutar mješavine smjese u trenutku kemijske reakcije miješanja dviju komponenti. Zbog svog sastava takva površina poprima i magnetna svojstva koja joj omogućuju prijanjanje magneta. Namijenjena je za vertikalne i horizontalne površine a njome se postižu jedinstveni i neponovljivi efekti izgledom potpuno isti površini zahrđalog čelika. Svaka će površina biti originalna ovisno o duljini same oksidacije te količini tretirane površine.

Zašto odabrati hrđu?
Jer je prikladna za unutarnje i vanjske površine te dobro prijanja na svaku vrstu potpore. Otporna je na struganje i vanjske utjecaje, koroziju i ogrebotine te jednostavna za nanošenje. Njena je ukupna debljina 1-3 mm.
Ovaj efekt može se postići i na nemetalnim površinama, kao što su drvo, plastika, žbuka ili staklo.


Kako se nanosi
Nanosi se u dva sloja gleterom. Površina se zatim neujednačeno šprica emulzijom koja će izazvati oksidaciju kako bi se dobio realan i prirodan izgled hrđe. Na kraju se površina premazuje zaštitnim lakom koji ga čini otpornim na atmosferske utjecaje i prljavštinu.


Kontaktirajte me

Bakar

(Cobre)


Cement Design se oslanja na izvorni efekt patine, u kojem dolazi do spontane korozije bakra, kako bi se stvorio ovaj premaz. Korodirani bakar "Cobre" je inovativni materijal kojeg je moguće prilagoditi raznim površinama, skulpturama i namještaju, dajući im umjetnički karakter koji podsjeća na drevne kulture. Dostupan je u dvije nijanse: Plavi Korodirani Bakar (Cobre Azul) i Zeleni Korodirani Bakar (Cobre Verde).

 
 

Bronca

(Bronce)


Aluminij

(Aluminio)


Cink

(Zinc)


Mjed

(Laton)